Wat is 'Ervaar Thuiszorg'

Wat is 'Ervaar Thuiszorg'

 

Ook Ervaar Thuiszorg gaat dit jaar digitaal.

Meer info vind je op www.uniform.be

 

Bijzondere tijden vragen om een bijzondere aanpak. ‘Ervaar Thuiszorg’, het project i.s.m. de thuiszorgdiensten dat de deelnemers de mogelijkheid geeft om te ervaren wat het betekent om als professionele hulpverlener te werken in de thuiszorg– en tevens onderdeel van de beurs Verruim je horizon- wordt dit jaar in een hip digitaal jasje gestoken!
 

Opdrachten op afstand

Waar Ervaar Thuiszorg in een ‘normaal schooljaar’ bestaat uit een proces dat start in de klas met het bespreken van één of meerdere video’s over thuiszorg, de deelname aan de fysieke beurs, en nadien de terugkoppeling en het bekijken en bespreken van de overige filmpjes, moest er dit jaar creatief omgesprongen worden met het concept.  

Tijdens deze speciale coronaproof-editie werd gekozen voor een methode waarbij leerlingen apart of in groep opdrachten uitvoeren die hen op alternatieve wijze laten ‘proeven van het werken in de thuiszorg’.

Digitaal panel

Tijdens vier digitale momenten: 20 of 27 april, 18 mei of 1 juni – stellen de klasgroepen vervolgens hun ervaringen aan een panel van mensen uit de zorgsector voor d.m.v. een zelfgemaakte video, lied, presentatie of op een andere zelfgekozen digitale manier. Vanzelfsprekend krijgen ze ook de mogelijkheid om op dit moment in dialoog te gaan met de mensen uit het werkveld, hun vragen te stellen en hun ‘Ervaar Thuiszorg-proces’ te bespreken.

 

Graag deelnemen met je klas?
Laat het ons weten!


Alle info: www.uni-form.be