Se-n-Se Toerisme en recreatie - GO! Next Hotelschool Hasselt

Wat?

Je leert de klant tijdens zijn reis en/of verblijf begeleiden en zijn beschikbare tijd invullen.  Er zijn drie componenten in de opleiding: reisbegeleiding, local representative en animator.

Het taalonderricht is belangrijk gezien het internationale karakter van de toeristische sector.  Via het vak 'Sport en Recreatie’  maak je kennis met de praktijk van de drie modules.  Natuurlijk krijg je ook een aantal toeristische vakken (toeristische aardrijkskunde, toerisme, kunstgeschiedenis,…)

Stage

De stage is een essentieel onderdeel van de opleiding en duurt 7 weken. Ze gaat door in de toeristische sector (local representative of animator in hotels in Spanje: Ibiza, Mallorca, Canarische Eilanden, Spaans vasteland. Deze stage wordt mede gefinancierd door Erasmus+.

Wat nadien?

Afgestudeerden kunnen terecht in: reisbegeleiding, local representative op de plaats van bestemming, animator in clubs, hotels, bungalowparken en op campings. Doorstroming naar hoger onderwijs is mogelijk mits de nodige inzet, capaciteiten en interesse.