Sector Papier- en kartonverwerkende nijverheid

Wat doen we?

De mogelijkheden van papier en karton als grondstof zijn eindeloos. Van kartonnen dozen en verpakkingen, behangpapier, speelkaarten en bordspelen, kokers, papieren zakken, flyers, displays, operatiemateriaal, bierviltjes, werf- en reclameborden, de luxeverpakkingen voor parfum of pralines tot enveloppen, mondmaskers, … Onze industrie is alomtegenwoordig in het dagelijkse leven en wordt gerealiseerd door creatieve mensen en technische krachten zoals grafische ontwerpers, productontwikkelaars, drukkers,  digitale print operatoren en onderhoudstechnici!

Hoe word je het?

In het secundair onderwijs bereiden tal van studierichtingen (bv. printmedia, multimedia, mechanica, elektronica, etc.) je voor op een eventuele tewerkstelling in onze sector. Ook in het hoger onderwijs zijn er tal van mogelijkheden; zoals beeldende vorming , grafische media, grafisch ontwerp, beeldende kunsten of Industrieel Ingenieur op bachelor of master niveau.

 Verder zijn er via de VDAB, het volwassenenonderwijs en PaperPackSkills verschillende mogelijkheden om je om/bij te scholen.

Waar kan je ons vinden?

Heb je interesse om in onze sector aan de slag te gaan en wens je meer informatie? Bezoek dan zeker onze stand! Je kan ons vinden op de route ‘ICT en Techniek’. Neem zeker ook een kijkje op onze website !